Sir za svaki dan
  • Mala mlekara Ćuk
  • Kravlji proizvodi
    • Domaći kackavalj
    • Dimljeni kačkavalj
    • Premium kravlji sir
    • Stari Begej
    • Rolovani kačkavalj
    • Kravlji sir za grilovanje
    • Domaći trapist
    • Rikota
    • Škripavac
    • Lička basa kravlja
    • Domaći ljuti dimljeni sir
    • Domaći dimljeni sir
    • Kiselo mleko
  • Kozji proizvodi
    • Solunac
    • Premium kozji sir
    • Kozji trapist
    • Kozji dimljeni sir
    • Mediteran
    • Kozja surutka
    • Kozji sir za grilovanje
    • Stara kriška sir
    • Kriška mladi kozji sir
    • Lička basa kozja
    • Rikota kozja
  • Prodajna mesta
  • Kontakt

​​

Domaći kačkavalj

Domaći kačkavalj spada u grupu polutvrdih punomasnih sireva. Pripremamo ga od kravljeg mleka. Kora mu je glatka i elastična i postupno prelazi u testo. Testo sira je kompaktno, bez rupa. Testo zrelog kačkavalja je uvek natopljeno mašću i ima specifičnu strukturu, koja je rezultat načina proizvodnje. Sir je prijatnog ukusa. Koristi se i kao prilog za piće i tople sendviče. Ova vrsta sira se proizvodi u Italiji, posebno na Siciliji, u Bugarskoj, ali i u ostalim balkanskim zemljama.
Picture
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Mala mlekara Ćuk
  • Kravlji proizvodi
    • Domaći kackavalj
    • Dimljeni kačkavalj
    • Premium kravlji sir
    • Stari Begej
    • Rolovani kačkavalj
    • Kravlji sir za grilovanje
    • Domaći trapist
    • Rikota
    • Škripavac
    • Lička basa kravlja
    • Domaći ljuti dimljeni sir
    • Domaći dimljeni sir
    • Kiselo mleko
  • Kozji proizvodi
    • Solunac
    • Premium kozji sir
    • Kozji trapist
    • Kozji dimljeni sir
    • Mediteran
    • Kozja surutka
    • Kozji sir za grilovanje
    • Stara kriška sir
    • Kriška mladi kozji sir
    • Lička basa kozja
    • Rikota kozja
  • Prodajna mesta
  • Kontakt